محمد صادق بصیری معاون فرهنگی دانشگاه شهید باهنر کرمان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در کرمان؛ در رابطه با برنامههای روز دانشجو در دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: تمام تشکلهای دانشجویی فعال در دانشگاه شهید باهنر کرمان در رابطه با گرامیداشت روز شانزدهم آذر ماه برنامههایی را دارند.
وی با اشاره به اینکه در دانشگاهها فعالیتهای فرهنگی توسط تشکلها و کانونها برگزار میشود، بیان داشت: مسئولان و مدیران دانشگاه معمولا جلسات کلیای را با عنوان پرسش و پاسخ دانشجویی برگزار میکنند.
وی ادامه داد: برگزاری جلسات پرسش و پاسخ دانشجویی کمک میکند که دانشجویان هر حرفی را دارند با هر کدام از معاونت و رئیس دانشگاه صحبتهایی را انجام دهند.
بصری با تاکید بر اینکه تشکلهای دانشجویی بنا به موضع گیریها و اعتقاداتی که خودشان دارند جلساتی را برگزار خواهند کرد، بیان داشت: نه تشکل اسلامی فعال در دانشگاه شهید باهنر کرمان داریم که برنامههای همهی آنان تا جایی که من شنیدهام از هیئت نظارت مجوز گرفته است.
معاون فرهنگی دانشگاه شهید باهنر کرمان افزود: انجمنهای علمی نیز هر کدام در بخشهای خود فعالیتهای علمی را به دانشجویان ارائه میکنند و کانونهای فرهنگی هم که برای روز دانشجو تدارکهایی را دیدهاند.
وی اذعان داشت: قائدتا این حجم برنامه در طول یک روز برگزار نمیشود و در چند روز قبل و بعد از ۱۶ آذر به ترتیب اجرا خواهند شد.
بصیری به ماه صفر و ایان سوگواری رحلت پیامبر عظیم الشان اسلام نیز اشاره کرد و گفت: البته میدانید چون در ماه صفر به سر میبریم جهت گیری این برنامهها یک جهت گیری در حقیقت فرهنگی اسلامی و آیینی است؛ به نوعی نیست که برنامهی شادی باشد ولی زمانی که ماه صفر تمام شود باز هم آذر ماه است و فعالیتهای دانشجویی ادامه دارد.
وی ادامه داد: ما ۲۷ آذر روز وحدت حوزه و دانشگاه را نیز در پیش داریم و برای این روز هم هم برنامههای علمی و فرهنگی نیز در نظر گرفتهایم.
معاون فرهنگی دانشگاه شهید باهنر کرمان در رابطه گلایهی برخی تشکلها مبنی در عدم صدور مجوز مراسمات و یا صدور مجوز مشروط به مناظره از سوی هیئت نظارت دانشگاه نیز گفت: بنده چون سخنگوی هیئت نظارت نیستم نمیتوانم مواضع این هیئت را بیان کنم؛ اما این هیئت سه نفره که متشکل از رئیس دانشگاه، مسئول دفتر نهاد رهبری و نمایندهی وزیر است؛ بنده هم به عنوان معاون فرهنگی به عنوان مطلع گاهی در این جلسات بدون حق رای شرکت میکنم.
وی افزود: هیئت نظارت باید به کلیهی درخواستها پاسخ دهد چه مثبت و چه منفی؛ اینکه دوستان گله میکنند که حتما باید مناظره باشد و سخنرانان یک سو نباشند؛ دلیلش این است که قریب یک سال است که کرسیها آزاد اندیشی و نظریهپردازی در دانشگاهها شکل گرفتهاند قبلا اینگونه بود که تریبون آزاد برگزار میشد و تریبون آزاد به این معنی بود که کسانی که مجوز میگیرند موضوع را خودشان مطرح میکنند و اگر در جلسه کسی پاسخ گو نبود هم موردی نبود؛ اما اینها در برخی مواقع تنشی را ایجاد میکرد به نوعی که موضوع اصلی هم فراموش میشد.
بصیری با اشاره به اینکه الان با توجه به اینکه میخواهیم تمرین کنیم که هر حرفی پاسخی هم میتواند داشته باشد، گفت: به نوعی اثری را که حرف بر روی ذهن میگذارد و نظر بعدی میتواند خنثی و یا تکمیل کند و بنای هیئت نظارت بر دانشجویی این است که تا میتواند دانشجویان و تشکلها تشویق کند که اگر سخنرانی را میآورند که موضع تندی خصوصا در مواضع سیاسی دارد؛ پاسخ گو او هم در همان جلسه باشد که دانشجویان حرفها بشنودند و بهترین را انتخاب کنند.
معاون فرهنگی دانشگاه شهید باهنر کرمان ادامه داد: بنا بر این تا آنجایی که من در جریان هستم اینگونه نبوده که همه را اجبار کنند؛ گاهی اوقات سخنرانی است که سابقه نشان داده که به دانشگاهی رفته و در آن دانشگاه یکسری آشفتگیها و تنشهایی ایجاد کرده در مورد این گونه سخنرانان بخصوص باید، فرد دیگری هم در جلسه باشد و در کنار او بنشیند.
وی ادامه داد: شما خودتان شاهد بودید سخنرانانی که تنها باشند ممکن است حرفهایی را بزنند؛ اما وقتی ببینند که وزنهی دیگری در کنارشان نشسته است در حرفهایشان کمی تعمق میکنند.
این مقام مسئول افزود: ما در این مدتی که تجربهای در دانشگاه داریم دیدهایم که وقتی سخنرانیها دوجانبه شود بحث هم مخاطبهای بیشتری پیدا خواهد کرد و هم آن نگرانیهایی که وجود دارد؛ ایجاد نخواهد شد.
بصیری در رابطه با روز دانشجو نیز گفت: دانشجویانی که دانشگاه وارد میشوند؛ آمدهاند که به کمالات انسانی نائل شوند؛ کمالات انسانی صرفا درس خواند نیست بلکه دانشگاه محل درس خواندن است و دانشجویان باید بتوانند مسائل فرهنگی و اخلاقی را نیز جدی بگیرند که انشالله تعالی در روز ۱۶ آذر که روز تبلور دانشجوست ما خواستههایی را از دانشجویان ببینیم که این خواستهها خواستههایی سطح بالایی باشد.
وی با اشاره به اینکه معمولا دیده میسود که روزهای دانشجو در تاریخ دانشگاه مخصوصا جنبشهای دانشجویی عمدهی خواستههای دانشجویان رفاهی است و گه گاهی هم خواستههای سیاسی وجود دارد.
معاون فرهنگی دانشگاه شهید باهنر کرمان ادامه داد: اما ما دلمان میخواهد که دانشجویان بیایند و بگویند ما آزمایشگاه میخواهیم؛ ما میخواهیم فردا پاسخ گوی نیازهای جامعهمان باشیم چه نیازهای علمی و دانشی و چه نیازهای فرهنگی.
وی بیان داشت: امیدواریم دانشجویان با این ایده به دانشگاه بیایند و بدانند که فرقی بین دانشگاه شهید باهنر کرمان و دانشگاههای دیگر نیست اگر درس بخوانند و اگر هم درس نخوانند فرقی نخواهد یود.
بصیری خاطر نشان کرد: یعنی اگر درس بخوانند موفق میشوند و اگر نخوانند هم در هر کجایی که باشند موفق نخواهند شد.